e-Consentiment

4

L’accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació està cada cop més estès en la nostra societat. Els serveis de salut no son aliens a la utilització d’aquest mitjans. Amb l’objectiu d’ampliar l’accessibilitat als serveis d’atenció primària i potenciar la comunicació amb el ciutadà d’una forma confidencial i segura, l’Institut Català de la Salut posa a disposició dels ciutadans un document que anomenem e-consentiment. El tractament confidencial de les dades personals i de salut és un dels drets del usuari de la sanitat, un requisit legal i una màxima de la nostra institució, de manera que amb el desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació i l’aparició de nous mecanismes de comunicació amb el ciutadà, hem de desplegar eines que ens ajudin a garantir aquest dret.

L’e-consentiment és un document que es facilitarà a tots usuaris dels centres d’atenció primària, on el ciutadà ha de signar consentiment informat, relatiu al tractament de les dades de caràcter personal en tres aspectes:

1. Ofereix la possibilitat de sol·licitar una contrasenya per accedir als tràmits i serveis en línia disponibles a través del web de l’Institut Català de la Salut. La sol·licitud d’aquesta identificació, personal i intransferible, permetrà accedir a la consulta de visites. Cal recordar que en cas de sol·licitar-la, qualsevol programació remota, bé per Internet des de casa bé pels dispositius d’autoservei per la programació disponibles en alguns centres, es requerirà d’aquesta paraula de pas per realitzar la gestió.

2. Permet informar sobre qui és el seu representant legal del ciutadà, cas de ser menor d’edat o estar incapacitat judicialment.

3. Sol·licita el consentiment en relació a les comunicacions per via telefònica, per missatge de text i correu electrònic. Aquest aspecte farà referència tant a les comunicacions relatives a recordatori i canvi en les citacions, com a l’enviament de determinada informació sobre l’estat de salut (resultats de proves, informes,…). En aquest darrer cas si es remet qualsevol informació de caràcter clínic, es farà de la forma més segura possible, adjuntant l’arxiu encriptat.

El codi de desencriptació en cada cas serà el Codi Identificació Personal del malalt. Des dels serveis d’atenció al ciutadà restem a la vostra disposició per donar-vos més informació al respecte i ajudar-vos amb la gestió d’aquest nou document.

Aquesta entrada s'ha publicat en e-Consentiment, Tràmits administratius, Tràmits en Línia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s