Targeta Sanitària Europea (TSE)

8

Assistència sanitària a usuaris que es troben fora del seu lloc de residència habitual.

.

Es considera desplaçat l’usuari que es troba fora del seu lloc habitual de residència i precisa assistència sanitària.
 
El CatSalut garanteix l’atenció a aquests usuaris, que s’hauran d’adreçar al Centre d’Atenció Primària (CAP) de la localitat on es trobin desplaçats i presentar la Targeta sanitària individual (TSI). Igualment, es garanteix aquest dret a les persones desplaçades d’altres comunitats autònomes. També els catalans que es desplacin a altres comunitats de la resta de l’Estat espanyol podran rebre assistència presentant la TSI.
.
En cap servei sanitari públic de fora de Catalunya t’haurien de demanar el número d’afiliació a la Seguretat Social (NASS) per atendre’t o per fer-te receptes perquè aquest número no figura com a dada que hagi de contenir la targeta sanitària segons el Decret del Ministeri. Si portes una còpia de la cartilla de la Seguretat Social en els teus desplaçaments, et pots estalviar algun problema, derivat de la petició innecessària del número esmentat.
.
Per rebre assistència sanitària als països de la Unió Europea (*), de l’ Espai Econòmic Europeu (*) i a Suïssa cal presentar la Targeta Sanitària Europea (TSE), que se sol·licita a l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).
Els ciutadans de la Unió Europea que volen rebre assistència sanitària a Catalunya durant una estada temporal (menys de 3 mesos) podran rebre assistència sanitària si presenten la targeta sanitària europea (TSE) que els han lliurat al seu país.
.
Països que es troben dins la Unió Europea (*): Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Suècia, Txèquia i Xipre.
.
Països de l’Espai Econòmic Europeu (*): Tots els de la Unió Europea més Noruega, Liechtenstein i Islàndia.
.
CONCEPTES A TENIR EN COMPTE!
.
La Targeta Sanitària Europea (TSE) és el document personal i intransferible que acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que resultin necessàries, des d’un punt de vista mèdic, durant la seva estada temporal per motius de treball, estudis, turisme, al territori de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu i a Suïssa, tenint en compte la naturalesa de les prestacions i la durada de l’estada, d’acord amb la legislació del país d’estada.

.

La Targeta Sanitària Europea (TSE) no és vàlida quan el desplaçament tingui la finalitat de rebre tractament mèdic..

Per ampliar informació podrà consultar l’adreça d’Internet:  http://ec.europa.eu/social
.

Beneficiaris

Titulars del dret i beneficiaris al seu càrrec que compleixin els requisits exigits per la legislació espanyola i pels Reglaments Comunitaris de Seguretat Social de la Unió Europea..

Sol·licitud i Renovació

Per Internet, en Seu Electrònica de la Seguretat Social, no sent necessari disposar de certificat digital per accedir a aquest servei

Sol·licitud de la Targeta Sanitària Europea (TSE)

En alguns supòsits no es podrà sol·licitar a través d’aquest servei, sinó que haurà de personar-se en qualsevol dels Centres d’Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), en ser necessari aportar documentació que acrediti el dret a exportar les prestacions sanitàries.

Qualsevol que sigui la forma de sol·licitud de la TSE, aquesta s’enviarà al domicili del sol·licitant en un termini no superior a 10 dies, no lliurant-se en mà en cap cas.

Si no es pot obtenir la TSE, podrà sol·licitar-se un Certificat Provisional Sustitutorio (CPS)

Sol·licitud del Certificat Provisional Sustitutorio (CPS).

Validesa

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és vàlida per 2 anys, indicant-se la data de caducitat en la mateixa. Si vostè necessita acreditar el dret a rebre prestacions sanitàries en un període anterior haurà de necessàriament sol·licitar un Certificat Provisional Sustitutorio (CPS)..

És important que abans de realitzar un desplaçament a qualsevol país de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu o a Suïssa, comprovi que disposa de TSE i que el període de validesa d’aquella comprèn la data de retorn prevista. Si no és així, sol·liciti una nova Targeta per assegurar la cobertura sanitària durant la seva estada..

 

Normativa

Aquesta entrada s'ha publicat en Targeta Sanitària Europea (TSE), Tràmits administratius i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s