La baixa mèdica: que cal saber?

Des de l’ICAMS ens facilitan documentació i uns videos que servixen com a informació addicional i complementària de la Incapacitat Temporal (IT).
.

.

Què és la baixa mèdica per Incapacitat Temporal (IT)?

És la situació en què es troba un treballador que cotitza a la Seguretat Social i que, segons criteri mèdic, no pot fer la feina habitual per un problema de salut.

Avui m’he trobat malament i no he anat a treballar, com puc sol·licitar la baixa? 

Has d’acudir al nostre centre el mateix dia que no has anat a treballar, preferentment durant l’horari del teu metge de capçalera. El metge atendran el teu problema de salut i emetrà justificant o baixa segons correspongui.

Un metge d’un altre centre m’ha visitat i m’ha recomanat sol·licitar la baixa per IT, com ho he de fer?

En aquest cas, com que no es tracta d’una urgència, has de sol·licitar dia i hora amb el teu metge. Si aquest tingués masses dies d’espera, pots acudir directament i sol·licitar una visita del dia, però sempre amb el teu metge. A la consulta li hauràs de facilitar l’informe del metge o centre que t’hagi visitat.

Tinc programada una intervenció hospitalària i l’empresa em sol·licita la baixa, com ho faig?

Sol·licita dia i hora amb el teu metge pel dia de la intervenció o el següent dia més proper que puguis acudir i que hi hagi disponible. En cas d’haver-hi masses dies d’espera, també es pot sol·licitar visita del dia, però sempre amb el teu metge.

En aquest cas pot fer el tràmit una tercera persona amb la pertinent autorització. S’haurà de facilitar a consulta l’informe d’ingrès de la clínica o l’hospital.

I un cop estic de baixa? (comunicats per IT)

Mentre estiguis en situació de baixa, hauràs de fer arribar a l’empresa (o en el seu defecte a l’INSS) els comunicats de baixa.

Per a totes les baixes emeses a partir de l’1 de desembre de 2015 els comunicats de baixa es disposaran tal i com diu el Reial decret 625/2014, desenvolupada per l’Ordre ESS/1187/2015.


 

DOCUMENTACIÓ ANNEXA

.
.
Aquesta entrada s'ha publicat en Baixa, Baixa Mèdica, Baixa medica, Incapacitat temporal i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s