Amb l’arribada de l’estiu… protegiu-vos adequadament del sol!!!

Amb l’arribada de l’estiu… coneixent els riscos del sol, podràs  fer-ne prevenció!!!

Protecció solar

Amb l’arribada de l’estiu, augmenten les activitats a l’aire lliure i l’exposició al sol. El sol és font de salut però cal prendre’l amb cura, evitant sempre la sobreexposició solar.

• Comenceu a prendre el sol de manera gradual.

• Resteu en espais d’ombra en les hores centrals del dia entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda quan la intensitat de les radiacions solars és més intensa i la possibilitat de cremades solars és més gran.

• Apliqueu filtre solar amb factor de protecció adequat al tipus de pell vint o trenta minuts abans de l’exposició al sol i cada dues hores, després de cada bany o si se sua molt.

 


 

Consells d’estiu per als infants més petits

Prendre precaucions davant del sol és vital per a tots, però és especialment important per als infants més petits. La seva pell és extremadament fina i molt sensible a les radiacions solars; per tant, el seu risc de cremades solars és molt alt.

Durant el primers mesos de vida, eviteu exposar-los a les radiacions directes del sol, encara que estigui ennuvolat i, sobretot, eviteu que els toqui el sol directament sobre el cap.

Eviteu sortir a passejar les hores de més calor del dia, quan la intensitat de les radiacions solars és més alta, entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda. Si esteu a l’aire lliure busqueu espais d’ombra. En el cotxe eviteu el sol directe utilitzant cortines para-sol.

Els infants, quan estiguin al sol, sempre han d’estar protegits amb roba i portar el cap tapat amb un barret que els protegeixi les orelles i el clatell.

Recordeu, també, que els infants petits, amb l’arribada de la calor i la pujada de les temperatures durant els mesos d’estiu, estan especialment exposats a patir cops de calor i deshidratació. Els infants tenen una menor capacitat d’expressar la set; per tant, és important tenir-ho en compte i oferir-los aigua perquè estiguin hidratats.

Aquestes recomanacions són vàlides tant si esteu de vacances a la platja com a la muntanya.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Consells al viatger, Consells d'Estiu, Suggeriments. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s