Inauguració de l’Exposició “Jo veig el Que Tú No Veus”, L’Art desde l’Autisme, al CAIXAFORUM de Barcelona

logoCaixaForum Barcelona acollirà, del 4 de febrer al 25 de maig, l’exposició ‘Jo veig el que tu no veus’, una iniciativa de la Federació Catalana d’Autisme i Asperger (FECAA) que vol sensibilitzar la societat sobre l’excepcional talent artístic de moltes persones amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) o altres trastorns de personalitat. Alhora, ha estat una ocasió única per a la cohesió i intercanvi d’experiències de les diferents entitats que integren la federació.

La mostra consta, d’una banda, d’unes 25 obres d’usuaris (nens i adults) dels diferents centres catalans de la FECAA. D’una altra banda, d’unes altres 25 que l’any 2009 ja es van exposar amb èxit a la prestigiosa exhibició d’art contemporani Documenta de Kassel, en una exposició que duia el mateix títol que la mostra catalana. En aquella ocasió, les obres eren d’artistes alemanys adults amb diversos trastorns de personalitat, sobretot autisme, Asperger i TDAH. En l’exposició, que després de Barcelona es traslladarà al CaixaForum de Madrid, es podran veure exemples del costum dels artistes per reproduir el món amb fidelitat, per repetir elements o per representar la realitat per mitjà de nombres i paraules.

L’exposició té com a comissaris a Clara Laguillo i l’il•lustrador Miguel Gallardo, que anys enrere protagonitzà el llibre il•lustrat ‘María y yo’ i el posterior documental. La mostra ha comptat amb la col•laboració del’Obra Social ‘La Caixa’, d’Autisme Alemanya i del també alemany AKKU (Autisme, Art i Cultura), així com dels diferents centres de la FECAA.

Paral•lelament a l’exposició s’han organitzat unes ‘Activitats paral•leles’:

El cicle de projeccions  ‘Un món invisible’ amb els documentals ‘¿Qué tienes debajo del sombrero?’, ‘Poca vergonya’ i ‘Mary and Max’.

El cicle de conferències  ‘Un altre imaginari. Creació plàstica i autisme’.

Taules rodones i tallers de dibuix i pintura.

Mes informació http://www.obrasocial.lacaixa.esInvitació CaixaForum


Obra social la caixa

La Federació Catalana d’Autisme i Asperger (FECAA) és una organització nascuda l’any 2010 per promoure, coordinar i representar les entitats federades. Està oberta a totes les entitats i organitzacions que treballen per l’autisme a Catalunya. Amb seu a Barcelona, la integren actualment 12 entitats. Forma part d’Autisme Espanya i Autisme Europa.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s