És bo l’exercici físic en l’embaràs?

1

Fins a l’actualitat s’ha convertit a la gestació en una Malaltia i a la dona gestant en una persona de risc. En aquest marc l’exercici físic s’ha desaconsellat o s’ha aconsella amb restriccions, extrapolant la creença que s’utilitza en el tractament de les amenaces d’avortament que l’exercici augmenta el risc d’avortament i el repòs ho prevé.

No obstant això, el problema al que ens enfrontem és que la societat en general i les dones en particular, i que recull Woodman S et a l’en Women’s Health, és que les dones cada vegada són més sedentàries i presenten sobrepès o obesitat, situacions gens saludables que augmenten el risc de problemes relacionats amb la resistència a la insulina, tal és la diabetis gestacional amb el risc de presentar fetus macrosomics i de complicacions perinatals, i problemes relacionats amb el major risc de preeclampsia.

El creixement fetal no s’afecten significativament amb l’exercici físic de la mare, solament petites diferències es van trobar en la disminució del risc de ser gran o petit per a l’edat gestacional.

Dins dels efectes beneficiosos de l’exercici físic es trobaria el fet que milloren l’humor, la conciliació del somni, el to muscular, la flexibilitat, i l’actitud i capacitat per portar el part a bon terme.

Més informació a:  Quid pro quo (Medicina de familia, diabetología y humanidades)

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s