Recomanacions temporals d’utilització de les vacunes que contenen el component contra la tos ferina

1

Nota informativa sobre les recomanacions temporals d’utilització de les vacunes que contenen el component contra la tos ferina

Informació facilitada pel Departament De Salut

Actualment hi ha dificultats de subministrament, a nivell Europeu i global, que afecten a les vacunes que contenen antígens contra la tos ferina. Aquesta situació afecta als dos laboratoris (GSK i Sanofi Pasteur MSD) que comercialitzen aquestes vacunes a l’estat i no està previst que es resolgui a curt termini. Per aquest motiu, el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat (MSSSI), l’Agencia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i les Comunitats Autònomes (CCAA) estan treballant activament per conèixer l’abast de la problemàtica, coordinar les estratègies per donar la millor resposta i fer-ne el seguiment.

De les tres vacunes amb component contra la tos ferina, les més afectades són la pentavalent i la dTpa.

L’objectiu prioritari de la vacunació contra la tos ferina és la prevenció dels casos greus que requereixen hospitalització i poden causar la mort, els quals es concentren majoritàriament en els tres primers mesos de vida. Per aquests motius, la Secretaria de Salut Pública amb el suport del Consell Assessor de Vacunacions, dins el marc dels acords establerts a nivell estatal, ha acordat adaptar temporalment les recomanacions i el calendari de vacunacions amb l’estratègia següent:

1. Mantenir la primovacunació als 2, 4 i 6 mesos amb vacuna hexavalent.

2. Mantenir el reforç als 18 mesos. Degut a la manca de disponibilitat de vacuna pentavalent, s’adquirirà vacuna hexavalent per administrar-la en aquesta quarta dosi i substituir-la. . En aquest sentit, la seguretat d’aquesta pauta amb 4 dosis de vacuna contra d’hepatitis B està contrastada.

3. Endarrerir la vacunació amb dTpa dels 6 anys mentre hi hagi dificultats de subministrament, amb la finalitat de preservar aquesta vacuna exclusivament per:

a. Mantenir la vacunació amb dTpa de les dones embarassades entre les setmanes 27 i 36 de la gestació.

b. Vacunar únicament en els centres on es pugui garantir l’enregistrament immediat de la vacunació a la història clínica informatitzada (eCAP i altres programes que informin a la Història clínica compartida)

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s