Anàlisi de la Glucèmia Capil·lar

Libreta control diabetes. Original de forumclinic.org

Per què?

És la tècnica que permet conèixer el nivell de la glucosa en sang. Cal diferenciar entre autoanàlisi (realitzar la tècnica de manera correcta i anotar el valor a la llibreta control) i autocontrol (saber interpretar els valors i poder fer modificacions en la pauta de tractament). Les dues actuacions van dirigides a aconseguir i mantenir el millor control possible, una hemoglobina glicada (HbA1c) inferior al 7% o el valor indicat per a cada persona, amb el mínim d’hipoglucèmies. Per aconseguir una HBA1c inferior a 7% es recomana uns valors de glucosa aproximats de:

  • Abans dels àpats: entre 80 i 120 mg/dl
  • 2 hores després del àpats inferiors a 180 mg/dl

Quants controls?

Depenent del tractament actual i la seva situació clínica cal pactar el número de controls amb el seu equip de salut. Es poden indicar abans dels àpats o 1-2 hores després de l’inici.

Com?

La tècnica requereix una bona higiene de mans i seguir les instruccions de cada aparell. Si manca una bona higiene, pot donar resultats erronis. La millor higiene és el rentat de mans.

Amb l’objectiu de facilitar, a les persones amb diabetis, les llibretes de control per al registre de la gucèmia capil.lar, dosis de la insulina o pastilles, l’equip de diabetis de l’Hospital Clinic ha realitzat 3 formats aptes per al registre de 2 setmanes de controls i en els que també pot registrar la seva pauta de tractament.

Fulls d´autoanàlisi

2

 

Pot realitzar la descàrrega seleccionat el format més adequat per a vostè.

Font original de la web www.forumclinic.cat/diabetis

Aquesta entrada s'ha publicat en Glucèmia Capil·lar, Hipoglicemies i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s