Setmana del Cor a Esplugues de Llobregat

5

Activitats organitzades per els CAP de Can Vidalet i Lluís Millet, el Servei de Cardiologia del Consorci Sanitari Integral i amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Tindran lloc del 3 d´octubre al 11 d’octubre i commemoren el Dia Mundial del Cor que es celebra el 29 de setembre d´aquest any.

Per abordar el repte del progressiu envelliment de la població, l’augment de factors de risc i malalties cròniques, així com la millora del pronòstic d’infart de miocardi, s´ha desplegat un model d’atenció integral per acostar els cardiòlegs a l’atenció primària. Així, des del 2014 hi ha un cardiòleg a 19 centres d’atenció primària del territori.

Aquest model, lligat a la promoció de la salut i l’apoderament del pacient, és a dir, la participació del pacient de forma activa en la seva autocura, han fet que en el període 2013-2016 s’hagi mostrat una reducció significativa de primeres visites, del temps de demora, d’accés al cardiòleg i un menor nombre de sol·licituds de proves complementàries.

El model d’Atenció Integrada de Cardiologia en Atenció Primària ha permès establir sinergies entre els metges de família i els cardiòlegs que han possibilitat l’abordatge dels pacients afectats d’una cardiopatia amb la màxima qualitat possible. Aquest facilita i estimula el lideratge dels metges de família en el maneig de les malalties cròniques cardiològiques estables amb el suport de l’especialista i afavoreix que el cardiòleg centri la seva activitat en el diagnòstic de nous casos i en els pacients més complexos.

Aquesta tercera edició de la Setmana del Cor tindrà rèpliques en altres 14 Centres d’Atenció Primària del Baix Llobregat, que organitzaran activitats molt similars a les programades a Esplugues de Llobregat. Hi hauran diverses activitats dirigides a la comunitat per promocionar hàbits de vida cardiosaludables com la dieta mediterrània (xerrades, tallers pràctics, berenars sans), l’estimulació de la pràctica d’exercici físic regular (caminades o bicicletades) i diverses xerrades divulgatives.

Dijous 5 d’octubre

Resultado de imagen de Rutes saludables esplugues

Fem salut passejant per Parc Comarcal de Can Vidalet.

Activitat física i cultural que ens portarà benefici per la salut a la vegada que coneixerem interessants aspectes d’aquest indret. A càrrec de l’equip de l’EAP can Vidalet i tècnics de l’Ajuntament.

A les 10 hores en el CAP de Can Vidalet o a les 11 hores davant de l’Escola Oficial d’Idiomes. Caminada dirigida per un botànic de l’Ajuntament

Divendres 6 d’octubre

DEA desfibril·ladors

Stand davant del Mercat , en la Rambla del Carme, a càrrec del nostre EAP i on s’explicarà el DEA (desfibril·lador) i hàbits saludables en relació a prevenció del risc cardiovascular. Inici a les 10 h i fins a les 18 h. 

Dimarts 10 d’octubre

Resultado de imagen de hàbits saludables

Cardioshow, es realitzarà en la Sala Formació de l’EAP Lluís Millet de 12 a 14 h, dirigit a pacients amb risc cardiovascular alt i també a pacients en prevenció 2º, que consisteix en un rolplay amb participació de professionals del nostre centre (metges i infermeres) i del Servei de Cardiologia de l’Hospital, juntament amb els pacients seleccionats. En aquest cardioshow es revisaran els hàbits saludables i es reforçaràn conductes generadores de salut.

Dimecres 11 d’octubre

1

Taller de Cuina, de 10 a 12 h, en Sala Formació del nostre EAP, dirigit al mateix grup de pacients amb risc cardiovascular alt i prevenció 2º que l’anterior.

INFORMACIÓ ADJUNTA

Rutes saludables a Esplugues de Llobregat

 

Resultado de imagen de el Dia Mundial del Cor 29 de setembre

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Setmana del cor i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s