VACUNES ESCOLA

VACUNES ESCOLA

El dilluns 18 Novembre començarà la campanya de vacunació als centres escolars des de el Centre d’atenció  primària  Lluís Millet d’Esplugues de Llobregat.La vacunació es portarà a terme a sisè primària i a segon de l’ESO  i es fa en diferents sessions.

Les vacunes que s’administren a 6è de primària són les següents:

Vacuna contra el virus del papil·loma humà (vacuna VPH), en dues dosis i únicament a les noies. La pauta actual és de dues dosis (tres si s’administra a partir dels 14 anys). S’administrarà la primera dosis durant el 1r trimestre del curs escolar i la 2a dosis durant el 3r trimestre.

Vacuna contra l’hepatitis A (vacuna HA), en dues dosis. En el cas que el vostre fill o filla estigui vacunat amb una dosi anterior (als 6 anys) se li administrarà únicament la segona dosi per finalitzar la pauta.

S’administrarà la primera dosis durant el 1r trimestre del curs escolar i la 2a dosis durant el 3r trimestre.

– Vacuna contra la varicel·la (vacuna V), que s’administra en dues dosis als nois i noies que NO  hagin passat la malaltia ni hagin rebut la vacuna. En el cas que el vostre fill o filla estigui vacunat amb una dosi, se li administrarà la segona dosi.

S’administrarà la primera dosis durant el 2n trimestre del curs escolar i la 2a dosis durant el 3r trimestre.

Vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (vacuna MACWY), en una única dosi, independentment de les dosis administrades de la vacuna antimeningocòccica C conjugada  (vacuna MC). A partir d’aquest curs hi haurà Substitució de la vacuna antimeningocòccica C conjugada (vacuna MC) a 6è de primària per la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (vacuna MACWY) per  tal d’ampliar l’estratègia de prevenció de la malaltia meningocòccica. És convenient aplicar aquesta dosi encara que els alumnes ja hagin rebut altres dosis de la vacuna MC; es tracta d’un reforç per evitar la malaltia.

S’administrarà la vacuna durant el 3r trimestre del curs escolar.

A 2n d’ESO  s’administraran les vacunes durant el 3r trimestre del curs escolar i són les següents:

Vacuna contra  el tetanus –difteria (Td), en dosis unica.

Vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (vacuna MACWY), en una única dosi, independentment de les dosis administrades de la vacuna MC.

En general, totes aquestes vacunes es toleren bé, malgrat que poden causar molèsties locals o malestar general (febre, desmais o mal de cap). Pràcticament mai no produeixen efectes adversos greus.

Per tal d’administrar les vacunes al centre educatiu cal omplir l’autorització que us facilitarà el vostre centre.

Aquest també us informarà del dia de la vacunació. És imprescindible que aquest dia el vostre fill o filla porti el carnet de salut o el carnet de vacunacions per anotar-hi les dosis administrades i revisar la informació que hi consta i poder, si cal, administrar-li les vacunes necessàries.

Per a més informació contacteu amb la vostre infermer/a de pediatria.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en escola, pediatria, Sense categoria, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s