Què és l’espatlla dolorosa. Exercicis domiciliaris per la seva recuperació

Resultat d'imatges de espatlla dolorosa

Les consultes per l’espatlla dolorosa resulten habituals en Atenció Primària. Existeixen diferents opcions terapèutiques per a aquesta dolència, encara que no sempre resulten eficaces. Si a vostè li han diagnosticat l’espatlla dolorosa, trobarà en aquest document una informació per orientar-li en el seu procés, així com alguns consells i pautes d’actuació que li poden ajudar a millorar.

Què és l’espatlla dolorosa?

Es tracta d’un dolor que no prové d’un traumatisme (cop) i que habitualment afecta només a un dels costats. Generalment empitjora amb l’elevació del braç i/o la realització de certs moviments.

Quins són els seus símptomes?

Dolor d’inici gradual i a la zona anterolateral de l’espatlla. De vegades arriba fins a la meitat del braç i en ocasions fins a la mà. El dolor empitjora en aixecar el braç, realitzar certs gestos i en recolzar-se sobre aquest costat per dormir. Pot anar acompanyat de sensació de pèrdua de força. En ocasions, impedeix la realització d’alguns moviments.

Com es tracta?

El seu metge haurà arribat al diagnòstic d’espatlla dolorosa a través de la història clínica obtinguda amb la informació que vostè li hagi transmès i una acurada exploració física.

Li interessa saber que:

En un primer moment, i quan el dolor és molt intens, es recomana repòs relatiu combinat amb tractament analgèsic (paracetamol, antiinflamatoris), durant una o dues setmanes si fos necessari. El seu metge de família li prescriurà, d’acord amb vostè, el medicament apropiat.

Si passat aquest període de temps persisteix dolor molt fort (en repòs, nocturn o associat a certs moviments), pot ser que li proposin realitzar una infiltració. Resulta una opció raonable, excepte una contraindicació expressa, ja que ha demostrat ser més eficaç durant les primeres setmanes que altres opcions terapèutiques.

Els exercicis de rehabilitació possiblement siguin la millor opció de tractament i podent contribuir també a una bona evolució. Es recomana que treballem la flexibilitat, mobilitat i força de l’espatlla, i els que enforteixen la musculatura que hi ha entre els omòplats. A continuació trobarà explicats d’una manera molt fàcil alguns exercicis que pot realitzar amb molta facilitat a casa i que li ajudaran a recuperar-se.

FULL D´EXERCICIS

ESPATLLA DOLOROSA

4

Més exercicis a:

Espatlla dolorosa CAMFiC Català Castellano

TRAUMATOLGIA HELLIN     i    (Societat Reumatologia)

                                      Full per impresió

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Espatlla dolorosa, Tendinitis supraespinos. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s